NE MOŽETE DA “BIRATE”: Mesec u kom ste rođeni otkriva od čega ćete BOLOVATI!

Lekar Stetoskop
Pixabay.com

Španski stručnjaci sproveli su veliko istraživanje na 30.000 ljudi i pronašli su povezanost između meseca rođenja i određenih bolesti. Pronađite svoj mesec rođenja i saznajte šta vas čeka u sferi zdravstvenih problema.

 

Sezonske promene UV zračenja, kompleks vitamina D, virusi i alergije mogu uticati na razvoj fetusa, objašnjavaju Španci. Tako npr. proizvodnja vitamina D u telu manjka bebama koje su rođene u zimskim mesecima, a to može imati dugotrajan učinak na njihovo mentalno i fizičko zdravlje.

U ovoj studiji pronašli smo dokaze sa značajnom povezanošću između meseca rođenja i pojave 27 hroničnih bolesti, te dugoročnih zdravstvenih problema. Bolesti se takođe pojavljuju drugačije u zavisnosti da li je dete dečak ili devojčica – objasnio je profesor Hoze Antonio Kesada, a preneo “Dejli Mejl”.

Evo kojim bolestima ste skloniji u zavisnosti od meseca rođenja:

Januar – Muška deca češće u odrasloj dobi pate od zatvora, bolova u donjem delu leđa i čira na želucu.  Žene rođene u ovom mesecu pate od migrena, problema u menopauzi i sklonije su srčanom udaru.

Februar – Muškarci češće pate od problema sa štitnom žlezdom, srcem i od osteoartritisa. Žene su takođe sklone osteoartritisu, problemima sa štitnom žlezdom, ali i krvnim ugrušcima.

Mart – Muškarci su skloniji astmi, katarakti, problemima sa srcem, a žene artritisu, reumi i zatvoru.

April – Muške aprilske bebe u kasnijem životu imaju problema s astmom, štitnom žlezdom i osteoporozom, a ženske s bronhitisom, tumorom i osteoporozom.

Maj – Momci su skloniji depresiji, astmi i dijabetesu, a žene hroničnim alergijama, osteoporozi i zatvoru.

Jun – Muškarci rođeni u junu manje od ostalih pate od depresije i bolova u donjem delu leđa. No češće imaju srčana stanja, katarakt i hronični bronhitis u odnosu na druge muškarce. Žene rođene u ovom mesecu imaju za 33 posto niži rizik od migrena i 35 posto manji rizik od razvoja problema u menopauzi, u poređenju sa ženama rođenima u ostalim mesecima. No sklonije su artritisu, inkontinenciji i reumi.

Jul – Žene rođene u ovom mesecu imaju za 27 odsto veći rizik dijagnostifikovanja visokog krvnog pritiska i 40 posto veći rizik od inkontinencije. Takođe su sklone hroničnim bolovima u vratu, astmi i tumorima. Muškarci rođeni u ovom mesecu skloni su astmi, tumorima i artritisu.

Avgust – Muška deca rođena u ovom mesecu imaju dvostruko veći rizik od astme u poređenju sa decom rođenom početkom godine. Takođe imaju problema sa štitnom žlezdom i osteoporozom. Žene su sklone krvnim ugrušcima, reumi i artritisu.

Septembar – Muškarci rođeni u ovom mesecu tri puta više imaju problema sa štitnom žlezdom nego oni rođeni u januaru. Skloni su i astmi te osteoporozi. Septembarske bebe razvijaju najmanje hroničnih bolesti tokom života no svejedno su i žene sklone problemima sa štitnom žlezdom, malignim tumorima i osteoporozi.

Oktobar – Tokom ovog meseca rađa se najviše beba. Žene s rođendanom u oktobru češće od ostalih imaju visok holesterol, anemiju i osteoporozu. Sklonost s njima dele i muškarci, koji takođe imaju problema i sa štitnjačom, te osteoporozom.

Novembar – Momci češće razvijaju hronične probleme s kožom, srčane bolesti i one sa štitnom žlezdom u poređenju s ostalima dok žene više pate od astme, hroničnog bronhitisa i krvnih ugrušaka.

Decembar – Žene su sklonije hroničnom bronhitisu, astmi i krvnim ugrušcima, a muškarci kataraktu, depresiji i problemima sa srcem.