NE, NE TREBA DA VAS BUDE STID! Ove 3 stvari NIKAKO ne smete da krijete od ginekologa

Vagina
Pixabay.com

Mnoge žene zbog neznanja ili stida prećute ginekologu probleme koje imaju sa menstruacijom, ali ova 3 obavezno morate da im otkrijete!

 

1. Obilna menstruacija

Organizam svake žene je drugačiji, pa je tako i menstruacija drugačija. Jačina krvarenja je ono na što morate obratiti najviše pažnje. Ako tokom krvarenja morate često da menjate uložak, odnosno on se u potpunosti natopi u roku od sat vremena ili trošite najmanje 10 tampona dnevno, onda imate obilna krvarenja čiji uzrok treba obavezno ispitati.

STRUČNJACI ODGOVARAJU: Evo kako vagina ZAISTA treba da miriše

2. Dugotrajna ili prekratka menstruacija

Trajanje krvarenja varira od žene do žene. Ali, ginekolozi savetuju da im se obratite ako krvarite duže od 7 dana ili kraće od 2 dana. U tom slučaju imate menstruaciju neobično dugog ili kratkog trajanja i potrebno je ustanoviti zbog čega se to događa.

UMORNI STE, TUŽNI I NEMIRNI? Ovo je način da se za trenutak otrgnete od lošeg raspoloženja

3. Ugrušci

Tokom menstruacije dolazi do ljuštenja sluzokože materice i zbog toga može da se dogodi da primetite male ugruške, pogotovo u periodu kada najjače krvarite. Međutim, ako su ti ugrušci veliki i ako se pojavljuju svakog dana menstruacije, onda se obavezno javite ginekologu!