NE UZDRŽAVAJTE SE! Evo kakve posledice po vaš organizam može imati APSTINENCIJA u krevetu

Ukoliko već neko vreme apstinirate i ako ste se pitali, kakve će to posledice ostaviti na vaš seksualni život i opšte zdravlje, važno je da znate da može doći do ovih promena, koje vas sigurno neće prijati.

Depresija Stres
Pixabay.com

Nesanica
Pored nesanice, eksperti tvrde da oni koji apstiniraju od seksa češće sanjaju snove u kojima vode ljubav.

Žene postaju asocijalne
Osećanje je određeno preko hemijskog procesa koji se odvija u vašem mozgu. Kada vodite ljubav, krv je ispunjena određenim hemikalijama zbog kojih osećate spektar pozitivnih emocija.

Lišavajući telo ovog prirodnog procesa, narušavate svoj unutrašnji hemijski balans. Kao rezultat toga, kod većine žena se javljaju depresija i promene raspoloženja. Nakon dužeg perioda apstinencije, žene obično postaju probirljive i teško ulaze u nove veze.

Javlja se stres
Intimnost je jedan od prirodnih načina za oslobađanje od stresa. Migrena, nesanica, nedostatak apetita, signali su koje nam naše telo šalje kada nam je potrebna promena.

Pad imuniteta
Intimnost jača imuni sistem aktivirajući stvaranje imunoglobulina, čime se povećava sposobnost organizma da se bori protiv bolesti.

Mentalna neravnoteža
Intimnost stimuliše mentalnu aktivnost. Oni koji redovno imaju intimne odnose imaju i više energije, dok neki naučnici tvrde da su u ovom slučaju i koncentracija i kreativnost na višem nivou.