Na ovo upozoravaju i stručnjaci navodeći nekoliko njih:

Antibakterijske sapune ne bi trebalo koristiti jer sadrže triklosan, sastojak koji negativno utiče na hormone, izaziva oštećenje štitne žlezde, a predstavlja i uzrok mnogih infekcija. Umesto antibakterijskih treba koristiti obične sapune koji takođe obezbeđuju higijenu ruku, ali bez štetnih posledica.

Osveživači prostora u spreju ili koji se uključuju u struju, takođe nisu bezazleni. Oni sadrže niz hemikalija koje zagađuju vazduh i izazivaju alergije, hormonske poremećaje, astmu, čak i karcinom.

Posuđe sa dnom koje se ne lepi izazvalo je pravu revoluciju zbog jednostavnog načina čišćenja. Ipak, od ovakvih lonaca, šerpi i tiganja trebalo bi odustati, jer sadrže kancerogene materije, koje nakon dužeg korišćenja mogu dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Odeća koja se ne gužva, iz zdravstvenih razloga takođe nije preporučljiva. Neizgužvanom je održava sastojak formaldehid, koji može da izazove razne bolesti, sve do najozbiljnijih kao što je karcinom. Stoga se treba opredeliti za odeću koja se gužva i po potrebi je peglati.loading...