NEGA KOŽE TOKOM LETA: Evo šta se preporučuje, a šta treba IZBEGAVATI

Posledice visokih temperatura i jakog UV zračenja najpre oseća vaša koža. Zato je važno da je zaštitite na najbolji mogući način kako bi i na jesen, kada prođe vrućina, i dalje bila blistava.

Pixabay.com

Osim zaštite od sunca posebnim preparatima, koja je obavezna, važan korak je i pravilna hidratacija, jer se koža leti preterano isuši, što u kombinaciji sa štetnim dejstvom sunca dovodi do prevremenog starenja. Evo šta treba da radite kako biste to sprečili.

Stavljajte kremu sa zaštitnim faktorom

To treba da radite svaki put pre nego što izađete napolje, i to najmanje pola sata ranije. Posebnu pažnju posvetite zaštiti usana i predela ispod i oko očiju. Budite pametne i izbegavajte prekomerno sunčanje – naročito od 12 do 16 h.

Hidrirajte kožu redovno

Koža se leti mnogo isušuje, pa je potrebno posebnu pažnju posvetiti dodatnoj hidrataciji. Dakle, osim laganih krema čije je formule neće iritirati, trebalo bi da pijete dosta vode preko dana. Možete i da se umivate češće, s tim da pazite da voda ne bude ni previše topla, ni previše hladna. Voda će prijati vašoj koži u svakom obliku.

Tuširajte se hladnom vodom

Topla voda inače isušuje kožu, a leti pogotovo. Zato je preskočite, em ćete se rashladiti, em podstaći cirkulaciju, te će koža biti zategnutija i sjajnija.