NEKA VAM BUDE PRI RUCI: Ove NAMIRNICE osvežavaju dah, čak i ako pojedete mnogo belog luka!

Beli luk
Pixabay.com

Ne može se osporiti blagotvorno dejstvo belog luka po ljudsko zdravlje, ali obožavaoci ovog divnog povrća često nisu omiljeni u društvu.

 

Obilno unošenje belog luka sjajno deluje na vaše zdravlje, ali bi vam moglo doneti niz neprijatnosti zbog jakog mirisa koji lebdi svuda oko vas. Zato vam dajemo spisak namirnica koje mogu da uklone neprijatan ukus belog luka iz vašeg daha.

Američki istraživači otkrili su koje će namirnice ukloniti neprijatan miris belog luka iz vašeg daha. Oni tvrde da su jabuke, sok od limuna i nana posebno efektni.

Zeleni čaj, peršun i spanać vam takođe mogu pomoći, sudeći po istraživanju objavljenom u žurnalu “Nauka o hrani”. Jedno od jedinjenja u belom luku – alil metal sulfid – ne može biti rastavljeno tokomo varenja, što dovodi do njegovog oslobađanja kroz dah i znoj.

Od svih namirnica koje su naučnici posmatrali, jabuka je bila posebno delotvorna, a naučnici smatraju da je zbog toga što se ona ponaša kao dezodorans koji ubija neprijatan miris. 

Mleko je takođe izuzetno efikasno kada je u pitanju “značajno smanjenje” koncentracije hemikalija koje belom luku daju njegov dugotrajni miris koji svi pokušavamo da izbegnemo.loading...