NEMA LAŽI I PREVARE: Izdvojite dnevno 4 minuta za ove vežbe i OSLOBODIĆETE SE SALA NA STOMAKU

Stomak
Foter/Ruxor / photo on flickr

Budite za leto potpuno fit!

 

Nema osobe koja ne želi da se na plaži pojavi sa divnim zategnutnim telom. Možda mislite da fizički izgled nije toliko bitan, ali ste svakako lepši i boželjniji sami sebi, a samim tim i ostalima. Verovatno ste do sada isprobali sve moguće dijete, ali vam skidanje kilograma i zatezanje nikako nije pošlo za rukom.

Najviše vas nervira salo na stomaku. Imate mršave noge i ruke, ali “šlaufe oko struka” nikako ne možete da skinete. Imajući stomačnu mast pokazuje da imate višak kilograma. Kada ste gojazni najverovatnije patite od raznih smrtonosnih oboljenja.

Stoga je od izuzetne važnosti da se oslobodite suvišnih kilograma i izgubite stomačnu mast.

Ako imate salo na stomaku, više ste izloženi srčanom udaru, otkazivanju bubrega, hipertenziji (visok krvni pritisak), dijabetesu i osteoporozi.

Gubljenje masti možda zvuči lako i jednostavno, ali kada počnete sa vežbanjem shvatićete nivo težine i izazova sa kojim se susrećete. Treba da napravite plan dijete, kontrolišete ishranu i redovno odlazite u teretanu kako biste što brže izgubili višak stomačne masti.

Dovoljno je da izdvojite samo četiri minuta dnevno za tzv. plank vežbe i za mesec dana ćete dobiti takav rezultat, da vam dodatno vežbanje neće biti potrebno. Treba biti u plank poziciji od 20 do 25 sekundi i postepeno ga povećavati na 4 minuta ili čak i više, ako ste u mogućnosti.

Plank je takođe poznat kao abdominalni most ili hover. Ovo je u osnovi izometrijsko jezgro snage. U ovoj vežbi morate biti u položaju u maksimalnom mogućem roku. Cela težina zavisi od laktova, podlaktica i prstiju.

Ako se možete prilagoditi ovom treningu, sigurno ćete primetiti razliku u vašem telu. Uz to morate paziti na ishranu inače vam vežba neće biti uspešna. Budite redovni i ne odustajte. Ipak, četiri minuta uopšte nije težak zadatak.