NEMOJTE IH ZANEMARIVATI: Vašem telu treba POMOĆ ako šalje ovih DESET TIHIH SIGNALA

Ako s našim organizmom nešto nije u redu, telo će nam to i reći.

Zdravlje
Foter/Leonid Mamchenkov / photo on flickr

Neretko te signale ignorišemo pa simptomi mogu da prerastu u ozbiljniji zdravstveni problem.

Saznajte koji vam to signali govore da vašem telu treba pomoć.

1. Problemi sa spavanjem, razdražljivost, grčevi u nogama. Ako vas muče ovi problemi morate da konzumirate više hrane bogate magnezijumom i kalijumom – kao što su semenke lana, semenke suncokreta, bademi, spanać, kelj, blitva, cvekla, šljive i kajsije.

2. Prevelika želja za slanom hranom. Alarmira na infekciju ili upalu negde u telu, naročito ako se radi o upali urogenitalnog trakta.

3. Suva koža. Vaša koža traži više vitamina E pa morate da povećate unos biljnog ulja, masnih riba i orašastog voća.

4. Preterana želja za slatkim. Može da bude znak iscrpljenosti nervnog sistema, pa vaše telo traži više glukoze kako bi se opskrbilo energijom. U trenucima kada osetite neodoljivu želju za slatkim pojedite malo meda ili tamne čokolade kako biste izbegli probleme u probavnom traktu.

5. Krvarenje desni. Morate piti više čaja i konzumirati više voća jer je krvarenje desni znak da vam nedostaje vitamina C. Bogati izvori vitamina C su beli luk, voće i povrće.

6. Suva koža na laktovima. Upućuje na nedostatak vitamina A i C. Konzumirajte više pomorandži, kasija, šargarepe i bundeve.

7. Povećana želja za hranom iz mora. Ukazuje na nedostatak joda u organizmu.

8. Velika želja za kiselom hranom. Vaš organizam traži hranu koja će podstaći rad žučne kese i jetre. Konzumirajte više limuna i brusnice.

9. Lomljiva kosa i nokti. Upućuje na nedostatak vitamina B i kalcijuma. Konzumirajte više mleka, krompira, mahunarki, pšeničnih klica i celovitog zrnja.

10. Preterana želja za sirovom hranom. Ako žudite za sirovom hranom, to može da ukaže na probleme s jetrom ili na gastritis. Sirova hrana će ublažiti grčeve i umiriti želudac.