NEOBIČNI SIMPTOMI KORONE: Svi kašlju i dobiju temperaturu, ali poneko oseti i OVE PROMENE U TELU

O koronavirusu i bolesti KOVID-19 svakog dana se sve više saznaje, što nije čudno budući da se radi o potpuno novom virusu, do sada nepoznatom nauci.

Pixabay.com

I dalje su glavni i osnovni simptomi KOVIDA-19 povišena temperatura i suv kašalj, ali se u međuvremeno pojavilo još simptoma koje naučnici svrstavaju u takođe jasne pokazatelje da se radi o infekciji koronavirusom.

Tako smo do sada saznali i da su gubitak čula mirisa i ukusa takođe čest simptom. Uz to, veliki broj slučajeva je prema istraživanjima lekara iz Vuhana pre samih glavnih simptoma osetio i probleme sa organima za varenje, uglavnom u vidu dijareje, stomakobolje i povraćanja.

Zna se i za tri blaga simptoma koronavirusa koja su potpuno atipična, kao i konjuktivitis.

A kako javljaju stručnjaci iz francuskog Nacionalnog udruženja dermatovenerologa, sve je više slučajeva sa neuobičajenim simptomima koji nemaju nikakve veze sa respiratornim simptomima. Jedan od njih je koprivnjača, iznenadne crvene fleke na koži. Lekari su primetili i čestu pojavu promena na koži u vidu lažnih ozeblina.

Trenutno, naučnici iz Nacionalnog udruženja dermatovenerologa još uvek većaju o ovim simptomima i ne iznose konkretne stavove i procente.

Pored toga, kako izveštava “Times” pojedini pacijenti osećaju neurološke simptome poput zbunjenosti i konfuzije, kao i trnce u udovima.

Kod pojedinih slučajeva javljaju se svi simptomi infarkta, ali bez začepljenih arterija.