Neverovatno zdrava biljka: PREPARATI SA RENOM koji čuvaju zdravlje, a možete ih SAMI SPREMITI

U svakom domaćinstvu treba da se nađe ren, ne samo zbog toga što daje poseban ukus jelima, već i zato što poseduje isceliteljsku moć.

Wikipedia/Frank Vincentz

To potvrđuju mnogobrojni preparati koje nudi tradicionalna medicina, a spremaju se na jednostavan način, u kućnim uslovima.

* Za upaljene sinuse zagrejte ringlu i stavite na nju narendani ren, a zatim nad to nadnesite peškirom pokrivenu glavu i udišite isparenja od pet do 10 minuta. Najbolje je da to uradite pred spavanje, i da legnete takođe pokrivene glave. Posle nekoliko dana sinusi će početi da se čiste, a bolovi će proći.

* Za plućne bolesti pripremite čaj. Sa 200 ml kipuće vode prelijte 10 g narendanog korena i ostavite da odstoji nekoliko minuta. Ovako dobijeni čaj pijte od dva do tri puta dnevno u malim šoljama.

* Za lečenje astme skuvajte četiri supene kašike narendanog rena u šolji jabukovog sirćeta. Kada se ren razmekša, procedite ga, pa dobijenoj količini dodajte istu količinu meda. Smesu lagano kuvajte da se zgusne, a onda u to dodajte ranije isceđeni sok i ostavite da se ohladi. Ovako dobijeni lek pijte ujutru i uveče.

loading...