Sve što treba jeste da budete zaljubljeni! 

Sprovedeno je bezbroj istraživanja o zaljubljenosti i svemu zezano za nju, pa su tako na red došle i fizičke promene koje ona uzrokuje. Uglavnom su to pozitivne promene koje se dešavaju u našem organizmu koje ne utiču na naše svakodnevno funkcionisanje, a poboljšavaju zdravlje.

U ovom slučaju, zaljubljenost donosi pozitivnu promenu u vidu gubitka kilograma. Dok ste zaljubljeni vaše telo luči hormone poput serotonina, dopamina, oksitocina, a sve ovo su takozvani hormoni sreće koji se oslobađaju i onda kada jedete npr. čokoladu. Dakle, zadovoljstvo koje oseća naše telo u toku zaljubljenosti smanjuje potrebu za hranom od koje se dobijaju kilogrami. Osim toga, navika da jedete iz dosade se gubi, jer sada trenutaka kada ne znate šta biste radili gotovo da ni ne postoji.

Osim pozitivnih hormonskih promena, naše telo postaje aktivno usled seksualne aktivnosti. Ne može se tačno odrediti koliko se kalorija gubi jer to zavisi od mnogo faktora, ali u svakom slučaju “renirate”, a u tome uživate, prenosi Cosmopoliten.hr.loading...