NIŠTA NE SME DA STANE NA PUT VAŠOJ SREĆI: Evo kako da se ZAUVEK izvučete iz DEPRESIJE

Depresija
Pixabay.com

Suočite se sa bolom, družite sa drugim ljudima i svaki dan preduzmete makar jedan pozitivan korak ka svojoj sreći

 

Dajte sami sebi 24 sata

Priuštite sebi ceo dan tokom kojeg se možete valjati u patnji svoje depresije i osećati se jadno. Poenta je da nakon 24 sata više ne smete da budete deprimirani. To ne mora nužno da znači da je razlog depresije nestao, nego samo da ste se dovoljno odmorili jer vam je depresija već dovoljno pokvarila život.

Pronađite izvor

Ako ne možete tačno da odredite razlog zbog kojeg ste deprimirani, trebalo bi da se posavetujete s psihijatrom koji može odrediti da li je vaša depresija hemijska i/ili hormonalna i da li se može lečiti uz pomoć lekova. Depresija je vaša reakcija na određeni događaj ili situaciju. Pokušajte da shvatite šta vam je potrebno da biste zaustavili bol. Morate utvrditi izvor bola da biste ga mogli izlečiti.

Sve zapišite

Najdelotvorniji način prevladavanja depresije jeste da se pismeno izrazite. Izrazite svoje misli, boli i strahove. Tako ćete bolje razumeti šta ste osećali ili još osećate, te će vam to pomoći da utvrdite izvor svoje patnje.

Krenite dalje

Doslovno prisilite sami sebe da telefonirate i zvučite srećno i puni energije. Prisilite sebe da se odenete, izađete napolje i budete s drugim ljudima. Učinite bilo šta pozitivno da skrenete misli od nesreće.

Rešite svaki problem

Svaki problem koji uzrokuje depresiju odmah rešite. Neki od problema ponovno će se pojaviti. Kad god se problem ponovno pojavi, pozabavite se njime najbolje što možete. Nikad ne dopustite da se problemi gomilaju, jer će vam to postati previše naporno.

Družite se

Pozitivna interakcija s drugim ljudima pomoći će vam da pobedite depresiju. Ponekad samo jedan pozitivan potez može učiniti da tamni oblaci nestanu.

Vežbajte

Redovna vežba dobra je za nervni sistem i pomaže poboljšanju moždane aktivnosti. Smanjuje stres, popravlja raspoloženje i pomaže vam da bistrije razmišljate.loading...