NISTE SVESNI POSLEDICA: Evo zašto bi trebalo uvek da spavate na levoj strani

Spavanje
Pixabay.com

Ajuverda, tracionalna indijska medicina, kaže da oni koji spavaju na levoj strani imaju kvalitetniji san i zdraviji organizam.

 

Dužina sna utiče na mnoge psiho-fizičke aktivnosti tokom narednog dana, ali niste znali i da strana na kojoj spavate utiče na vaše zdravlje.

Ajuverda, tracionalna indijska medicina, kaže da oni koji spavaju na levoj strani imaju kvalitetniji san i zdraviji organizam.

Spavanje na levoj strani pozitivno utiče na digestivni trakt, na srce i leđa.

Ovo je spisak pozitivnih stvari na koje utiče spavanje na levoj strani:

– Utiče pozitivno na limfni sistem, oslobađa toksine iz organizma. Takođe pomaže odmaranju moždanih ćelija. Nasuport tome, spavanje na desnoj strani narušava rad limfnog sistema. Sa ovom teorijom se slažu i zapadni naučnici.

– Spavanje na levoj srani pomaže blje varenje, bolji rad digestivnog trakta. Pankreas i slezina funkcionišu bolje, kada spavate na levoj strani.

– Bolje utiče na rad srca. Doktori savetuju trudnice da spavaju na levoj strani, zbg bolje cirkulacije. Spavanjem na levoj strani, krv brže cirkuliše do fetusa. Takođe oslobađa se leđni pritisak na leđima.

– Oni koji imaju problem sa kostoboljom i leđima, treba da se okreću na levu stranu kreveta. Time će sebi obezbediti i bolji san, a i biće im udobnije.