NJENO VISOČANSTVO – MORSKA SO: Evo zašto pod hitno treba da je uvrstite u ishranu

Morska so je nezaobilazni sastojak brojnih preparata za ulepšavanje i mršavljenje, jer podstiče rad metabolizma i izlučivanje štetnih stvari. Znate li koje su još dobrobiti morske soli?

So
Pixabay.com

Morska so sadrži oko osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, a prisutni su i kalcijum, kalijum, brom, natrijum, mangan, magnezijum, jod i gvožđe, piše ordinacija.hr.

Koje sve probleme ublažava ili sprečava morska so?

Jača imuni sistem: Organizam je otporniji na grip, alergije, viruse i ostale autoimune bolesti.

Za sjajnu kožu i vitku liniju: Minerali iz soli vezuju se za ćelije kože, pa ona postaje sjajnija i baršunasta, a iz istih razloga, kupke s morskom soli podstiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita te regenerisanja kožnog tkiva, zbog čega imaju i anticelulitni, te anti-aging učinak.

Smiruje kožne bolesti: Ublažava suvu kožu i svrab, ali će olakšati i ozbiljne bolesti kao što su psorijaza i ekcemi. Kupka od morske soli otvara pore, poboljšava cirkulaciju u koži i hidrira tkivo.

Smiruje astmu: Morska so je efikasna i za smanjenje upala u disajnom sistemu. Usporava proizvodnju sluzi što olakšava disanje.

Za kontrolu dijabetesa: Morska so može da pomogne da se smanji potreba za insulinom jer je dobra za održavanje odgovarajućeg nivoa šećera u krvi.

Čuva kosti: Ako telu nedostaje soli i vode ono počinje da “vuuče” natrijum iz kostiju, što može da dovede do osteoporoze. Tako, konzumiranjem puno vode i unošenjem morske soli u umerenim količinama, možete sprečiti razvoj ozbiljnijih bolesti.loading...