NOĆNA MORA SVAKE ŽENE: Najjednostavniji način da sprečite urastanje dlačica

Topli dani su uveliko tu, a pripreme za godišnji odmor podrazumevaju detaljnu depilaciju.

noge
Pixabay.com

Međutim, uz depilaciju i dugotrajnu glatku kožu, postoje i neugodnosti i jedna od najneugodnijih su svakako urasle dlačice. Zašto se uopšte pojavljuju?

Mogu se pojaviti zbog vrućeg voska koji koristi kozmetičar, voska koji sadrži previše hemikalija ili zbog loše tehnike depilacije voskom, kada kozmetičar uklanja kožu i ne uklanja dlačice zajedno sa korenom (zbog toga će vam koža biti manje glatka). I još zbog jedne stvari – nošenja odeće.

Redovan piling čak i pre same depilacije ključno je rešenje u sprečavanju urastanja dlačica. Najefikasnija je upotreba blagih pilinga u vidu gelova, losiona i rastvora koji sadrže glikolnu, mlečnu ili salicilnu kiselinu.

Šta ako dlačice urastu uprkos redovnom pilingu? Onda je genetika odgovorna za to. Možda ćete u potpunosti pratiti korake da biste sprečili urastanje dlačica, ali urastanje je mnogo češće kod žena sa jakom i kovrdžavom kosom.

Ako ste skloni urastanju dlačica bez obzira na sve, uvek ćete biti spašeni laserskim uklanjanjem dlaka, za koje tretmani iz godine u godinu postaju jeftiniji i pristupačniji.