NOĆNA MORA SVAKE ŽENE: Šest loših navika zbog kojih vam se masti kosa

Masna kosa problem je sa kojim se susreću mnoge žene.

kosa
pixabay.com

Uzrok toga je prekomerno lučenje sebuma, zaštitnog sloja korena kose, na šta mogu uticati pojedine životne navike. Problem masne kose može se rešiti, a evo šta radite pogrešno:

1. Kosu perete vrućom vodom

Ne kažemo da treba da je perete hladnom, ali pretopla voda šteti temenu i žlezdama šalje signal da luče još više masnoće. Kosu je najbolje prati mlakom vodom.

2. Kosu perete svaki dan

Masne kose se nećete rešiti ako je perete svaki dan, naprotiv, to će samo dodatno podstaći lučenje masti. Svakodnevno pranje isušuje teme, što čini kosu još masnijom.

3. Preterujete sa regeneratorom
Regenerator treba koristiti pažljivo i ne treba ga nanositi na teme. Dovoljna je tek mala količina koju ćete umasirati u vrhove te dobro isprati mlakom vodom.
4. Preterujete sa proizvodima za stilizovanje kose

Proizvodi poput laka za kosu ili gela pomoći će vam u oblikovanju i učvršćivanju frizure, ali će se zbog hemikalija iz njih kosa mastiti mnogo brže.

5. Ne perete četku

Četka za kosu koju svakodnevno koristite takođe može biti jedan od uzroka masne kose. Ako je ne perete redovino, na njoj se nakupljaju slojevi prljavštine koji ostaju i u kosi.

6. Stalno dirate kosu

Ako stalno provlačite prste kroz kosu, tu naviku bi što pre trebalo da promenite. Ruke su prljave i često znojne pa sve što se nalazi na njima ostaje i na kosi te je čini masnijom.