Noćna mora svakog muškarca: OTKRIVENA NOVA POSLEDICA KORONE

Pored svih navedenih posledica na koje stručnjaci upozoravaju, erektilna disfunkcija je još jedan razlog više da nosite masku.

Muškarac
Pixabay.com

Stručnjak za zarazne bolesti dr Dena Grejson upozorila je ove nedelje da bi kovid 19 mogao kod muškaraca da prouzrokuje i dugotrajne probleme erektilne disfunkcije, tj. probleme sa erekcijom, prenosi N1.

“To je nešto što nas stvarno zabrinjava – da osim što je potencijalno smrtonosan, ovaj virus očito može da prouzrokuje i dugotrajne, celoživotne komplikacije”, rekla je dr Grejson za NBC Čikago.

Njeno mišljenje da bi oni koji su prležali kovid 19 dugoročno mogli da trpe razne zdravstvene posledice dele mnogi medicinski stručnjaci.

Oni upozoravaju da se, kako vreme prolazi, može očekivati sve više dugoročnih posledica ove infekcije, uključujući i neurološke komplikacije.

I premda se još ne zna kakve će sve posledice virus dugoročno ostaviti, i studije nemačkih naučnika pokazale su još krajem avgusta da su se kod više od tri četvrtine pacijenata nakon infekcije kovidom 19 razvili srčani problemi.

Rezultate svog istraživanja naučnici su objavili stručnom u časopisu “JAMA Cardiology”. Osim srčanih problema, tu su i problemi sa plućima.

Nalazi studije čiji je autor i profesor Mauro Đaka sa londonskog “King’s College”, ukazuju na to da “kovid 19 nije samo bolest pruzrokovana smrću ćelija zaraženih virusom već je verovatno i posledica toga što te abnormalne ćelije dugo ostaju u plućima”.

Profesor Đaka je u svom intervjuu za Rojters rekao da su ustanovili “velika oštećenja strukture pluća”, opisujući ožiljke na samom tkivu.