Nove smernice o pravilnom načinu ishrane: Ova namirnica treba da vam zauzme četvrtinu tanjira

Žitarice
Promo

Prema novim smernicama Odeljenja za poljoprivredu SAD o pravilnom načinu ishrane nazvanim "Moj tanjir" ("My Plate"), preporuka je da žitaricama sa celim zrnom bude ispunjena četvrtina tanjira, odnosno uobičajenog obroka.

 

Mnogi nutricionisti ističu doručak kao osnovu pravilne ishrane i kao najvažniji obrok u toku dana. Zato kao dobar izbor za doručak preporučuju izbor između raznovrsnih žitarica sa celim zrnom. Na ovaj način ishrana se obogaćuje dodatnim hranljivim

Nestlé je proširio svoju ponudu žitarica za doručak ukusnim i hranljivim jastučićima – Nestlé Fitness Delice.

Ovi hrskavi jastučići se mogu naći u dva ukusa, sa finim čokoladnim, kao i sa voćnim punjenjem koje čini ukusan spoj jagode, maline i jabuke. Idealan su izbor za hranljiv i ukusan početak dana, jer su napravljeni sa celim zrnom pšenice, sadrže vitamine i minerale, uključujući kalcijum i gvožđe, i izvor su vlakana.  

sastojcima – ugljenim hidratima i biljnim belančevinama, vitaminima i mineralima koji se nalaze u omotaču celog zrna.

Osim toga, prema novim smernicama Odeljenja za poljoprivredu SAD o pravilnom načinu ishrane nazvanim “Moj tanjir” (“My Plate”), preporuka je da žitaricama sa celim zrnom bude ispunjena četvrtina tanjira, odnosno uobičajenog obroka.

Osim što se oslanjaju na osnove pravilne ishrane, nove smernice naglašavaju važnost uživanja u jelu, izbegavanje velikih porcija i uključivanje više različitih “boja” u serviranje jela.

Povećanje udela celog zrna, smanjenje količine soli i šećera, kao i obogaćivanje proizvoda vitaminima i mineralima, samo su neki od načina kojim kompanija Nestlé podržava zdrave životne navike potrošača.loading...