NOVI NEOBIČAN SIMPTOM KORONA VIRUSA: Ako predugo traje odmah se javite lekaru

Osim tipičnih znakova korona virusa, kašlja, temperature i otežanog disanja, sada su naučnici otkrili još jedan – uporno dugotrajno štucanje.

grip
pixabay.com

Slučaj 62-godišnjeg pacijenta koji je imao štucavicu danima objavljen je u časopisu The American Journal of Emergency Medicine. Zaraženi muškarac se četiri dana borio sa štucanjem pre nego što je primljen u bolnicu na dalje lečenje.

Naime, testovi su pokazali kako on ima problema s plućnim kapacitetom, a onda je utvrđeno i da je pozitivan na korona virus.

Ovaj izveštaj ističe dva ključna problema. Prvo, naglašava važnost detaljnog proučavanja onih koji imaju problema sa štucavicom.

Drugo, lekari i kliničari bi trebalo da imaju na umu da se određeni slučajevi korona virusa ponekad mogu otkriti upravo kroz netipične simptome.

Tipični znakovi i simptomi koronavirusa koji su dosad poznati uključuju kašalj, temperaturu i otežano disanje. Uz to, umor, bol u telu, glavobolja, gubitak mirisa i ukusa, zapušen nos, mučnina i povraćanje, proliv, gubitak kose i upala grla takođe mogu da budu pokazatelji da je osoba obolela od kovida 19.