NOVO OTKRIĆE O ZAČINU! Kada čujete šta sve može KIM, dodavaćete ga svakom jelu

Kim, koji se vekovima već koristi kao začin, ima jedno veoma dobro, tek otkriveno svojstvo. Ovaj začin, naime, pomaže kod topljenja nagomilanih kilograma i snižava nivo holesterola. Do ovog zaključka došli su naučnici s iranskog medicinskog fakulteta Šahid Sadoughi.

Začini
Pixabay.com

Oni su tri meseca istraživali proces mršavljenja 88 žena podeljenih u dve grupe.

Jedna grupa je svakodnevno uzimala kašiku kima s čašom jogurta i postigle su bolje rezultate. Ta grupa imala je i manji procenat masnog tkiva, od oko 14,64 posto, što jasno pokazuje da ovaj začin ima svojstva koja pomažu u topljenju masnih ćelija.

Grupa koja je unosila kim imala je neverovatne rezultate i po pitanju holesterola, a on je bio mnogo manji nego kod osoba koje ga nisu konzumirale u ovom istraživanju.

Kako je kim uspeo da ostvari ovako dobar uspeh?

Bogat je fitosterolom, supstancama za koje se zna da zaustavlja apsorpciju holesterola u telu. Autori istraživanja takođe nagađaju da kim privremeno ubrzava metabolizam.

Osim u jogurtu, kim možete konzumirati kao začin za salatu, kao dodatak majonezu ili humusu za umake ili sendviče; umešajte ga u meksički umak guacamole ili ga dodajte prženim leblebijama, lešnicima i bademima.