OBRATITE PAŽNJU: Zbog ovih osam razloga ZDRAVE ŽENE NE MOGU DA ZATRUDNE

trudnica
pixabay.com

Sve je više žena koje imaju velike probleme da ostanu u drugom stanju.

 

Jedno istraživanje, koje je sprovedeno na 500 žena u Americi, pokazalo je da dame koje rade teške fizičke poslove imaju 15 odsto manje šanse da ostanu trudne. Ali to nije sve. Ovo su još neki od razloga zbog kojih zdrava žena ne može da zatrudni:

Težina – Partnerima koji imaju višak kilograma potrebno je čak 59 odsto više vremena da dobiju dete nego da su normalne težine.

Stres – Žene koje imaju povećani nivo alfa-amilaze u krvi (pokazatelj stresa) imaju dva puta veći rizik od neplodnosti. Stručnjaci savetuju vežbanje joge ili meditaciju.

Intenzitet vežbanja – Vežbanje je, naravno, zdravo, ali ženama koje planiraju trudnoću se preporučuje srednji ili lakši intenzitet.

Previše TV-a – Više se odnosni na muškarce. Previše sedenja smanjuje kvalitet semena. Muškarci koji nedeljno provode 20 ili više sati ispred televizora imaju do 44% manju koncentraciju sperme.

Mobilni u džepu – Nošenje telefona u džepu ne utiče dobro jer su oni izvor elektromagnetnog zračenja. Kod muškaraca narušavaju sposobnost sperme da oplodi jajnu ćeliju.

Previše seksa – Za vreme plodnih dana preporučuje se seks svaki drugi dan

Premalo seksa – Ne bi trebalo celokupnu seksualnu aktivnost skoncentrisati na plodne dane. Redovan seks je važan za zdravlje reproduktivnih organa.

Pušenje – Oko 13% slučajeva neplodnosti povezuje se sa pušenjem.loading...