Očistite telo od otrova: Pet prirodnih metoda za oporavak pluća:

Zagađenje, loše navike i okolina glavni su razlozi problema sa plućima. Mnogi pate od hronične plućne bolesti. Ipak, to ne znači da ne postoji način da se ovaj organ održi zdravim. Pluća imaju čarobnu sposobnost da se obnove, ali se treba potruditi.

pluca
pixabay.com

Postoje stvari koje možete učiniti za prirodnu detoksikaciju pluća.

Pijte napitke za čišćenje

Važno je znati da poboljšanje stanja pluća počinje negde između dve sedmice do tri meseca od početka terapije. Dakle, nakon otprilike mesec dana trebalo bi da se osećate zdravije. U ovom slučaju, postoje neka pića koja mogu pomoći u smanjenju sluzi i detoksikaciji pluća:

– Med i topla voda;

– Voda s limunom;

– Zeleni čaj;

– Sok od mrkve;

– Kurkuma i đumbir;

– Pića od banane, špinat, bobičastog voća.

Koristite slanu terapiju

Slana terapija je udisanje vazduha sa sitnim česticama soli. Zove se haloterapija i alternativni je tretman za probleme s plućima poput astme, bronhitisa i kašlja. Možete posjetiti posebnu slanu sobu ili kupiti svetiljku od himalajske soli i koristiti je kod kuće.

Uzmite ulje od origana

Ulje origana je prirodni dekongestiv. Napravite mešavinu od 50-50 ulja origana i bademovog ulja. Potrebne su vam jedna do dve kapi koje ćete nakapati pod jezik i zadržati ih tri do pet minuta, potom isperite usta vodom. Da biste osetili učinak, morate to učiniti tri puta dnevno tokom jedne do četiri sedmice.

Tople kupke ne koristite više od 3 puta nedeljno

Za lakše disanje možete koristiti ovlaživač zraka ili se zagrejati u toploj kupki. Dva do tri puta sedmično dovoljno je ovaj postupak ponoviti da se izbegnu problemi sa kožom. Takođe, kupka ne sme biti vruća, već prijatne temperature između 32°C – 40°C.

Radite vežbe disanja stisnutih usana

Ove vežbe oslobađaju zarobljeni vazduh u plućima, poboljšavaju ventilaciju i uzrokuju opšte opuštanje. Opustite mišiće vrata i ramena, polako udahnite kroz nos brojeći do dva, ali držite usta zatvorena. Normalan, ne baš dubok udah biće dovoljan. Stisnite usne i počnite polako izdisati brojeći do četiri. Vežbajte ovu tehniku ​​četiri do pet puta dnevno.