“ODLUKA KOJA MI JE PROMENILA ŽIVOT”: Nedelju dana se tuširala HLADNOM VODOM, a onda…

Da li se i vi tuširate hladnom vodom?!

pixabay.com

Tuširanje hladnom vodom za Tatjanu Lazarevskaju iz Rusije nije bilo samo prijatno. Odrazilo se veoma pozitivno i na njen izgled. Ona se prepolovila!

Počela sam da se tuširam hladnom vodom bez velikih očekivanja jer sam inače bila zdrava i energična. Ubrzo sam osetila veliku promenu. Nakon dve nedelje shvatila sam da mi više nije potrebno osam sati sna, već sedam – priča Tatjana i objašnjava zbog čega je donela takvu odluku:

– Osećaj je bio kao kad sam nekada plivala u Bajkalskom jezeru u kojem je temperatura vode bila devet stepeni. Tada sam po celom telu osećala peckanje, kao da je slaba struja prolazila kroz njega. Zato sam i počela da se tuširam hladnom vodom jer sam želela ponovo sebi da priuštim taj divan osećaj.

Ipak, ona upozorava da se postepeno treba izlagati mlazu hladne vode, lagano rashlađivati vodu i sebi istovremeno objasniti prednosti hladne vode. Posle samo nedelju dana osećaj će biti vrlo prijatan, a naizmenično tiširanje toplom i hladnom vodom odlično je za cirkulaciju.

Ujutro se tuširam hladnom vodom tri minuta, prođem tušem po celom telu dva puta. Na kraju se ne obrišem peškirom već uživam u osećaju. Slobodno i vrištite kada vam dođe – savetuje Tatjana i dodaje da tuširanje hladnom vodom treba ponavljati svakodnevno, najmanje tri nedelje jer je mozgu potrebno vreme da se navikne. Ali neophodna su još tri meseca da se ta veza ukoreni.

Tuširanje hladnom vodom ima nekoliko prednosti: ubrzava cirkulaciju, skida višak kilograma jer telo proizvodi dodatnu energiju da bi se zagrejalo, ubrzava metabolizam i jača imunitet, a kožu čini elastičnijom.