Održite dobro zdravlje: Ovih 7 stvari nikako ne smete da radite posle jela!

Ovu su saveti nutricioniste koji će vam pomoći da održite dobro zdravlje!

Ove stvari nikako ne smete da radite posle jela!

1. Ne pušite – stručnjaci su dokazali da jedna cigareta posle obroka ima isti uticaj na organizam kao da ste popušili deset cigareta, čime se povećava mogućnost od nastanka karcinom.

2. Ne jedite voće – naročito ne odmh posle jela, zato što u tom slučaju dolaui do nadimanja. Najbolje je da konzumirate voće oko jedan sat pre jela, ili da sačekate  da protekne duži period nakon jela!

3. Ne pijte čaj – listići čaja sadrže veliku količinu kiselina koje će da „stvrdnu” hranu bogatu belančevinama, što će da prouzrokuje probavne smetnje!

4. Ne otpuštajte kaiš na pantalonama – jer može da dođe do blokade creva prilikom varenja.

5. Ne kupajte se – kupanje uzrokuje povišenje krvnog pritiska u rukama, nogama i telu, a slabljenje pritiska u stomaku, što usporava proces probave.

6. Nemojte da idete u šetnju – prema nekim shvatanjima, ako posle jela napravite 100 koraka, doživećete 100 godina. To, u stvari, nije istina. Naime, šetnja uzrokuje da probavni sistem ne apsorbuje u potpunosti nutritivne sastojke iz hrane koju konzumiramo.

7. Ne idite na spavanje – zbog horizntalnog položaja, hrana koju ste pojeli se ne probavlja na dobar način, što može da prouzrokuje smetnje u crevima!