ODUŠEVIĆETE SE: Omiljeno alkoholno piće utiče na BOLJU KONCENTRACIJU i smanjuje stres

Pivo bi moglo da ima značajnu ulogu u poboljšanju koncentracije, ali tvrdi se i da može smanjiti rizik od demencije.

pivo
pixabay.com

Istraživanje japanskih naučnika dovelo je do rezultata koji govore o tome da hmelj iz piva može i da smanji nivo stresa, a uz to i da poboljša raspoloženje.

Naučnici sa Medicinskog fakulteta Univerziteta Džuntendo i Zdravstvenog centra Fukušima sproveli su testove na 100 zdravih ljudi starih od 45 do 69 godina. Neki su dobili placebo kao deo testa, dok su drugi dobijali dnevnu dozu MHBA (kiseline iz hmelja).

Svi ispitanici koji su pili pivo pokazali su znake da se bolje bore protiv gubitka pamćenja, što je jedna od posledica demencije.

“Primetili smo poboljšanu koncentraciju i smanjen stres nakon neuro-psiholoških testova kod učesnika koji su primali dodatnu dozu MHBA”, piše u izveštaju.

Studija, koja je objavljena u časopisu “Alzheimer’s Disease”, takođe je otkrila da MHBA može čak i da poboljša energetski metabolizam kod ispitanika koji imaju problema sa viškom kilograma.

Ako se ove tvrdnje i rezultati i ubuduće pokažu kao tačni, mogli bismo doći do zaključka da umerena konzumacija piva zapravo pomaže da očuvate svoje zdravlje.