OJAČAJTE SVOJ IMUNITET: Ovi čajevi su sinonim za ZDRAVLJE

Osećaj umora, iscrpljenosti i pad imuniteta nije tako retka pojava za ovo doba godine.

Pixabay.com

Pored zdrave ishrane bazirane na povrću i voću ono što nam može pomoći kao preventiva jesu prirodni čajevi. Kod prirodnih čajeva treba voditi računa o načinu spremanja, dozama  kao i vremenskom periodu u kom se piju.

Kopriva

Kopriva je u narodu poznata kao sinonim za zdravlje. Sadrži velike količine gvožđa, magnezijuma, obilje vitamina i minerala. Pored toga što jača imunitet i čisti krv, lekovito utiče na menstrualne bolove i anemiju.

Žalfija

Žalfija je biljka sa jakim antiseptičkim dejstvom. Koristi se za grlobolju, promuklost, paradentozu u vidu ispiranja usne duplje. Kada je reč o čaju za konzumaciju, ima širok aspekt dejstva jača organizam, povoljno utiče na krvnu sliku, želudačne infekcije i nervni sistem.

Ehinacea

Ehinace je prirodni antibiotik, poznata je kao lek protiv gripa, malaksalosti umora i jačanja opšteg stanja organizma. Sadrži vitamine A, B, E , kao i minerale, gvožđe, magnezijum, kalcijum. Indijanci su ehinaceu koristili za lečenje raznih bolesti.

Majčina dušica

Jedan od najpoznatijih čajeva na našim prostorima. Biljka koja nema štetne sastojke, čaj koji možete piti neograničeno. Zbog širokog spektra lekovitosti može se reći da leči sve. Jača imunitet, utiče na moždane funkcije, smanjuje nadutost, čisti disajne puteve, utiče na zdravlje kože i kostiju.