ONKOLOG SAVETUJE: Rak izbegnite tako što ćete izbaciti ove 4 namirnice

Tumor
Pixabay.com

Problem sa dimljenom i kiselom hranom jeste to što sadrži mnogo nitrata i konzervansa

 

Lekari stalno upozoravaju koliko je hrana važna za naše zdravlje.

Ipak, danas više ne možemo da budemo sigurni šta je stvarno zdrava hrana, jer je dosta proizvoda genetski modifikovano.

Poznati američki onkolog posebno je upozorio na četiri vrste namirnica za koje se sumnja da su kancerogene, jer postoje indikacije da su u 99 odsto slučajeva zatrovane i modifikovane.

Dimljena i kisela hrana

Problem sa ovim namirnicama jeste to što sadrže mnogo nitrata i konzervansa, za koje se zna da nisu zdravi, a naučnici su pronašli i neke veze sa nastankom raka.

Mesne prerađevine i hrana sa roštilja

Velike količine soli i aditiva su razlog da ovim namirnicama kažete Ne. Uostalom, čak je i Svetska zdravstvena organizacija potvrdila da mesne prerađevine mogu da budu uzrok raka. 

Belo brašno

Naučnici tvrde da rafnisano belo brašno nije zdravo zbog velike količine ugljenih hidrata koje sadrži, a upravo to je ono što može da izazove nastanak raka u telu ili da ga hrani ukoliko već postoji, prenosi Megagiga.info.

Soja

Soja je proizvod koji je najčešće genetski modifikovan. Stručnjaci upozoravaju da je jako teško pronaći soju koja nije prošla štetne procese obrade i da zato strogo vodite računa gde je kupujete.

Imajte u vidu da zdrava ishrana ne pomaže samo u sprečavanju kancerogenih oboljenja, već i srčanih i mnogih drugih.