Oprez: Ovi znakovi ukazuju da je vaše telo starije od vas

Uz pomoć ovih znakova proverite da li je vaše telo starije od vas.

Istraživanja pokazuju da je sve više ljudi telesno starije od svoje dobi. Razlozi za to su loš način ishrane, stres, alkohol, nedovoljno bavljenje sportom, pušenje.

Uz pomoć ovih znakova možete da prepoznate da li je vaše telo starije starije od vas.

Problemi sa zubima

U dobi između 30. i 50. godine normalno je da su zubi pomalo potamneli, gubitak gleđi i katkada i upala zubnog mesa. Vreme je za uzbunu kada vam zubi ispadaju ili počnu da se klimaju, i tada je najbolje da posetite stomatologa.

Nejasan vid

Nije normalno ako između 30. i 50. godine ne možete jasno da vidite lica ili oblike jer vam se sve smuti. Ako se suočavate s takvim simptomima, svakako razgovarajte sa lekarom.

Bolovi u zglobovima

Ako vas u toj dobi zabole zglobovi i leđa kad nosite nešto u rukama ili dok ustajete, trebalo bi da posetite lekara. Oni ukazuju da je u vašim zglobovima i leđima počelo nešto da se događa, i potrebno je da se obratitet lekaru za pomoć.

Zaboravljate stvari

Normalno je da zaboravite nečije ime ili ne znate gde ste ostavili ključeve od auta. Međutim, problem je ako svakodnevno tražite auto na parkiralištu ili teško prepoznajete boje. Problemi sa pamćenjem su deo procesa starenja, ali ako često zaboravljate, mogao bi biti znak demencije.