OPREZ! Pre nego što date vašoj bebi vodu, MORATE ZNATI OVO

beba
pixabay.com

Dok je voda za odrasle životna namirnica, za bebe ona može biti smrtonosna tvrde naučnici. Upravo iz tog razloga roditelji širom Amerike su se ujedinili kako bi ovu činjenicu podelili sa što većim brojem novopečenih roditelja.

 

Čak i sasvim mala količina vode može biti fatalna po bebu, tvrde naučnici, a prenosi portal Viralnova.

Do šestog meseca života sva tečnost koja je novorođenčetu potrebna je majčino mleko. Čak i u vrelim danima, novorođenčetu je potrebno samo majčino mleko.

Voda izaziva intoksikaciju bebinog organizma. Posledica davanje vode novorođenčetu pre 6. meseca može biti koma, čak i smrt, tvrde pojedini istraživači, a čak i nakon ovog perioda ona treba da bude ograničena na veoma male količine.

Godine 2015.  jedan bračni par je uhapšen jer je optužen za ubistvo novorođenčeta. Navodno su razređivali majčino mleko vodom kako bi imali više mleka. 

Dijetetičarka Kate Zeratski iznela je pomalo ekstremnu tvrdnju, da deci nije potrebna voda pre prve godine, ali se većina pedijatara slaže da je pravo vreme za bebe da počnu da piju vodu nakon napunjenih 6 meseci..

Većini dece se čak i ne dopada ukus vode kad je prvi put probaju. U svakom slučaju treba da se krene malim količinama kako bi se izbegli negativni efekti.loading...