ORGANIZAM VAM ŠALJE PORUKU: Evo zbog čega vam se stalno jede slatko ili pije kafa

Na šta organizam pokušava da vas upozori kada osećate čestu potrebu za nečim slatkim, preslanom hranom ili kafom?

pixabay.com

Koliko vam se puta desilo da vas odjednom obuzme ogromna želja za slatkišima? Na isti način dešava se da ljudi osete veliku želju za još jednom šoljicom kafe ili kad ne mogu da pojedu jelo ako ga prethodno dodatno ne posole.

Mnoge studije iz oblasti holističke medicine pokazuju da je žudnja za određenim namirnicama jasan znak da naše telo pokušava da nam poruči da nam je potrebno više hranljivih materija.

Slatkiši

Istraživanja pokazuju da je želja za slatkišima znak nedostatka magnezijuma. Žene koje unose dovoljnu dnevnu količinu ovog minerala u znatno manjoj meri osećaju PMS simptome od onih kod kojih postoji njegov deficit. Nedovoljna količina magnezijuma u organizmu može povećati određene simptome tokom mesečnog ciklusa, kao što su razdražljivost, zadržavanje tečnosti ili glavobolje.

Rešenje: Povećajte unos hrane bogate ovim mineralom, poput spanaća, mahunarki, orašastih prodova ili semenki. Potrudite se da svaki vaš obrok sadrži neke od pomenutih namirnica i želja za slatkišima će se postepeno umanjiti.