Osam tajnih moći soka od narandže

Sok od narandže je voćni sok koji se najčešće konzumira u svetu. Iako se javlja na mnogim stolovima prilikom doručka, istinske zdravstvene koristi soka od narandže nisu još sasvim jasne.

Zbog visokog sadržaja vitamina C ,sok od narandže vam može pomoći da poboljšate imunitet.

Unos namirnica sa visokim sadržajem masti i šećera podstiče razvoj upalnih procesa u organizmu. Međutim, istraživanja pokazuju da unos soka od narandže, u kombinaciji sa namirnicama bogatim mastima i ugljenim hidratima sprečava razvoj upalnih procesa u organizmu što je odlična preventivna mera protiv razvoja ateroskleroze i insulinske rezistencije.

Redovna konzumacija soka od narandže poboljšava dijastolni (donji) krvni pritisak. Istraživanja pokazuju da sok od narandže sadrži biljni pigment hesperidin koji je rastvorljiv u vodi. Upravo taj pigment može poboljšati kardiovaskularno zdravlje.

Redovno unošenje soka od narandže smanjuje i nivo lošeg holesterola.

On je fantastičan izvor antioksidanata.

To znači da sok od narandže može pomoći u sprečavanju razvoja raznih oblika raka, a prvenstveno raka dojke i prostate.

Sok od narandže je bogat izvor kalijuma.

Folna kiselina igra veoma važnu ulogu u reprodukciji novih ćelija i može ubrzati proces zaceljenja. Pogađate, sok od narandže je sadrži u izobilju.

Zbog antioksidanata koje sok od narandže sadrži u izobilju, naučnici veruju da njegovo redovno konzumiranje može pomoći u eliminisanju suvišnih kilograma. Takođe, oni tvrde da je čaša sveže ceđenog soka dnevno sasvim dovoljna za pomenuti proces.