Oslobodite vaša pluća – Napravite sami sirup protiv kašlja

Ukoliko često patite od problema sa disajnim putevima, teško dišete, kašljete i imate neugodnu sluz u plućima morate posetiti lekara i konsultovati se za terapiju. Ali pre nego što posetite lekara predlažemo vam narodni lek koji će vam pomoći da se rešite nelagodinh respiratornih problema.

Dugogodišnji pušači često imaju problema sa kašljem koji im ne dozvoljava da mirno spavaju noću. Sluz koja se skuplja u disajnim putevima otežava im disanje i oni su podložniji čestim prehladama i hroničnim oboljenjem respiratornog sistema.

Takođe, daca i odrasli koji pate od bronhitisa i upala organa za disanje ne retko odlaze kod doktora, koji im prepisuje neke jake preparate kako bi im se zdravstveno stanje poboljšale.

Međutim, za sve tegobe postoji i narodni lek naših baka koji se prenosi sa kolena na koleno, a mi vam predstavljamo sirup koji će vam pomoći da se rešite i ublažite tegobe nastale u disajnim organima.

Potrebno vam je četiri žumanceta, 2 decilitra maslinovog ulja, 2 decilitra domaće lozove rakije i 2 decilitra meda. Sve ove sastojke sipajte u jednu posudu i mikserom mutiti 10 minuta. Nakon mućenja ostavite smesu da malo odstoji (5 do 10 minuta), da bi pena koja se stvorila tokom mućenja nestala, a zatim nastavite sa mućenjem još 5 minuta. Mutite sve dok smesa ne dobije teksturu sirupa, a potom je odložite u frižider da prenoći. Napitak konzumirati tri puta dnevno, po jednu supenu kašinu sat vremena pre obroka. Nakon samo jedne flaše ovog sirupa osetićete olakšanje i lekše ćete moći da dišete.