Mnogo ljudi teško može da zamisli da započne dan bez kafe.
Preporuka je da se šoljica kafe popije ubrzo nakon što je napravljena, ali svi znamo da posegnemo za gutljajem i kada je ona stajala nekoliko sati.
Postavlja se pitanje da li je to uopšte zdravo?
Kada je reč o običnoj crnoj kafi možete je popiti i nakon što je odstojala neko vreme – nećete naškoditi svom organizmu, ali hoćete čulu ukusa. Naime, ova kafa neće imati isti ukus kao kada je sveže skuvana. Nakon 30 minuta menja svoj prepoznatljiv ukus, i postaje hladna, čime gubi svoju draž.
Možda vam padne na pamet da je podgrejete u mikrotalasnoj, ali to neće promeniti ukus. Ako ipak poželite da je zagrejete, uradite to na šporetu – tako će postati ravnomerno topla i nestaće sve bakterije.
I pažnja! Kafa s mlekom ne treba da se pije ako je stajala nekoliko sati – ono se lako kvari na sobnoj temperaturi. Zato radije pripremite sebi novu šolju ovog ukusnog napitka i uživajte u punom ukusu.