Osvežavajuće namirnice za vrele letnje dane

Letnje, vrele temperature su već počele, a naš organizam traži laganu i osvežavajuću hranu punu vitamina. Namirnice, naravno moraju biti i nisko kalorične, kako bi naše telo na plaži bilo fantastično.

Zaboravite na jabuke i pomorandže, ti ćete jesti tokom zime, zato navalite na maline, kupine, ribizle, lubenicu, paradajz, krastavac i ostalo sveže voće i povrće. Napunite svoje telo vitaminima, mineralima, antioksidantima i vlaknima.

Hladne supe

Odličan izbor za vrele letnje danse su svakako hladne supe. One su osvežavajuće, pa vi pripremite gaspaćo ili razna druga varariva, sa mnogo povrća, kao izvor vitamina i minerala. Supe su odlične kao predjela, jer ćete menje jesti glavni obrok.

Lubenica

Ovo povrće hidrira i zaslađuje vaš organizam. Zato konzumirajte lubenicui uživajte u njenom ukusu i slatkoći.

Povrće sa žara

Kao prilog mesu ili ribi, kao i dodatak salati jedite povrće sa žara. Na roštilj možete izgrilovati sve što vam padne ne pamet, a predlažemo vam papriku, šargarepu, tikvice, patlidžan, čeri paradajz.

Salate

Uvek najbolji izbora za osveženje toko vrelih dana su salate. Zato isecite u posudu što više raznih namirnica voća i povrća, dodajte orašaste plodove ili sir sa manjim procentom masnoće, pomešajte, začinite i sve je spremno samo za nekoliko minuta. Znamo da je ukusnije, ali nemojte dodavati majonez.

Niskokalorični napici

Tokom leta ne posežite za sokovima punim šećera. Najbolje je da sami pripremite limunadu, hladan čaj ili prirodni sok bez mnogo šećera.

Deserti na bazi voća grilovana banana sa sladoledom

Banana sa roštilja sa niskomasnim sladoledom, pečeni ananas sa orašastim plodovima, šejk od posnog sira i bobičastog voća, će savršeno zameniti čokoladice. Nakon ručka prepremite sami poslasticu i uživajte u njoj posle ručka.