OTKRIVENA TAJNA MONAHA SA TIBETA: Imaju BLISTAVE ZUBE zahvaljujući prirodnom sastojku

Monasi sa Tibeta, za razliku od nas, nemaju prodavnice na svakom koraku, pa o svom zdravlju i higijeni brinu koristeći prirodne preparate.

Zubi
Foter / Rupert Taylor-Price / photo on flickr

Možda niste nikada obratili pažnju na to, ali ono što je interesantno je da oni imaju zdrave i bele zube čak i u vrlo poznim godinama, a za to je zaslužan, naravno, još jedan domaći preparat koji je njihova strogo čuvana tajna.

Da biste i vi napravili ovaj jednostavni preparat za izbeljivanje zuba, potrebne su vam samo dve stvari – 100 mililitara vode i kašika himalajske soli.

Prokuvajte vodu, a zatim ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Zatim dodajte so i ostavite da odstoji oko minut, pa skinite penu koja se pojavi na površini vode.

Kristali soli ostaće vidljivi u ovoj mešavini, i oni su ključni za izbeljivanje zuba. Kristale pomoću kašičice izvadite iz vode i stavite na četkicu za zube, pa zatim istrljajte zube na uobičajen način. Nakon toga isperite usta rastvorom vode i soli, a da bi zubi bili belji, ovaj proces ponavljajte dva do tri puta dnevno.

Naravno, tibetanski monasi ne konzumiraju ni stvari zbog kojih žute zubi, poput cigareta, alkohola, slatkiša… pa bi bilo poželjno i da to izbegavate ako želite “bisere”.