OTKRIVENA TAJNA USPEŠNIH LJUDI: Svakoga jutra rade ovih 5 stvari

Želite da budete uspešni? Pre 10 ujutru treba da radite ovih 5 stvari.

jutro
pixabay.com

Popijte čašu vode

Jutro je najbolje početi vodom: ona omogućava da probudite probavni sistem i pokrenete metabolizam. Svi vitki ljudi imaju naviku da počnu jutro čašom vode. Možete dodati i nekoliko kapi limuna.

Doručak

Doručak je najkorisniji obrok u toku dana, a bolje je da ga ne odlažete, tako da se ne biste prejeli za ručak. Neka doručak bude ispunjen složenim ugljenim hidratima kao što su žitarice, voće i proteini poput jaja i sira.

Istezanje

Šta god da vam dan donosi važno je početi ga dobrim istezanjem tela. Na ovaj način ćete probuditi svoje telo i ubrzati cirkulaciju. Uradite jogu ili jednostavno protegnite ruke, noge, leđa i vrat. Vežbe će povećati protok krvi do mozga, a to vam je potrebno za efikasan rad.

Planirajte dan

Bolje je da planirate uveče i ujutru, a tokom doručka pogledate svoje planove. Ali ako nemate vremena, najbolje je planirati do 10 sati ujutru. Dokazano je da jasan plan povećava produktivnost za više od 70%.

Obavljajte najteže zadatke

Postoje stvari koje odlažemo jer se bojimo i imamo strah, a onda nam ceo dan prođe u stanju iritacije i nervoze. Najteže zadatke uradite pre 10 sati i videćete kako vaš sledeći dan postaje lak i zabavan.