OTOPITE MASNE NASLAGE: TOP 4 vežbe SA LOPTOM koje zatežu kritične regije

Period slava donosi nova iskušenja - kako ne dodati koji kilogram više, ili bar sačuvati trenutnu liniju.

pixabay

Iako će ove godine, zbog epidemije kovida, slave biti skromnije, ali samo po broju gostiju, a znajući naše običaje nikako i po izboru hrane i pića, sigurno neće biti lako da se ostane u dobroj formi.

Oni koji su često fizički aktivni mogu sebi da priušte dobar zalogaj i da se ne suoče sa stomakom koji visi, tesnom garderobom i otežanim kretanjem. Zato se rekreirajte kad god možete i bićete više nego zadovoljni rezultatima, još ako pri tome vežbate sa osmehom, uspeh na svakom polju je zagarantovan.

Ležanje preko lopte
Početni položaj je leći preko lopte. Jednu nogu, ispruženu, podižite visoko dok se mišići zadnjice ne stegnu. Vežbu ponovite 15 puta svakom nogom, sa izdržajem od 15 sekundi na poslednjem ponavljanju i tako tri serije.
Mišići butina i zadnjice su kritična zona.

Predlažemo vežbe za zatezanje mišića butina i zadnjice sa velikom pilates loptom. Za mnoge žene, upravo su to kritične zone, koje uz bogatu trpezu i previše sedenja akumuliraju masnoće, a mišići se opuštaju.

Čučnjevi
Naslonjeni leđima na loptu koja je oslonjena na zid spuštajte se u čučanj, tako da butine i potkolenice prave ugao od 90 stepeni. Uradite 15 čučnjeva, a u poslednjem ostanite 15 sekundi. Ponovite tako tri serije čučnjeva.

Podizanje kukova

Ležeći na leđima, podići noge na loptu tako da pritom ostanu blago savijene u kolenima. Podižite kukove gore tako da se noge potpuno ispruže u kolenima, a mišići zadnjice jako zategnu. Vežbu ponovite 15 puta u tri serije.

Opružanje u stranu

Početni položaj je klečeći, jedna noga ispružena u stranu, a trup oslonjen na loptu. Ispruženu nogu podižite gore do visine da bude paralelna sa podom. Ponovite 10 puta svakom nogom, a svako 10. podizanje zadržite 10 sekundi. Ponoviti u tri serije.loading...