Ove namirnice morate jesti ukoliko želite blistavu kožu tokom leta

Uz kremu za sunčanje koja će vam omogućiti da dobijete bronzanu boju tela i zaštiti vas od štetnih UV zraka, uključite i pravilnu ishranu koja će vam pomoći da vaša koža bude blistava tokom celog leta.

Lubenica

Ovo slatko povrće je puno vode, što će vašoj koži i telu omogućiti da hidratantnost. Takođe vitamin C je jedan od glavnih sastojaka lubenice i pomaže vam u proizvodnji kolagena. štetno delovanje slobodnih radikala omogućavaju brže starenje, ali ukoliko jedete osvežavajuću biljku

njena antioksidantna dejstva će usporiti proces starenja.

Bobičasto voće

Štetno delovanje sunca možete ublažiti konzumiranjem sveže kupine, borovnice, maline i jegode, koje će vam zameniti i čokoladu i neželjeno gojenje.

Ananas

Ukoliko izgorite na suncu pomoćiće vam uživanje uz ananas. On sadrži bromelin koji je odličan borac protiv upala i opekotina.

Krastavci

Poznato je da je konzumiranje krastavca zamenjuje vodu i hidrira kožu i organizam. Krastavcem možemo smanjiti i nadutost oko očiju, ali je redovno uzimanje ovog povrća dobro i za kožu.

Paradajz

Ovo crveno povrće je odlično u zaštiti ćelija kože. Likopen koji je osnovni sastojak paradajza, podstiče proizvodnju kolagena, što je odlično u borbi protiv nastajenja bora.

Losos

Omega-3 masne kiseline u ribi i plodovima mora su ključni sastojci za ćelije kože, koje regulišu masnoću u ulju.