Ove namirnice smiruju crvenilo očiju

Crvenilo, svrab i oticanje očiju su česta pojava .Ovi simptomi obično suposledica neispavanosti, čestog sedenja za računarom i televizorom, i zbog alergije. Eevo nekoliko saveta kako da smanjite ove neugodne simptome.

Krompir

Isecite krišku sirovog krompira, položite je na upaljeno oko i držite tako bar dvadeset minuta. Ponavljajte ovaj postupak bar tri dana zaredom.

Soda bikarbona

Pomešajte jednu kašiku sode bikarbone s 200 ml vode, pa iskoristite ovaj rastvor kao sredstvo za obloge. Ovaj kućni preparat smanjiće crvenilo i otok, i umiriti nadraženost oka.

Med

Pomešajte 3 kašike meda sa dve šoljice vrele vode ili mleka. Pustite da se tečnost ohladi, a potom njome natopite crveno oko dva do tri puta dnevno. Crvenilo možete da smanjite i ako pamučne gaze natopite ovom tečnošću pa ih koristite kao obloge na očima.

Tople i hladne obloge

Tople obloge smanjiće naticanje oka, a hladne smanjiti i ublažiti crvenilo oka. Upozorenje: koristite odvojene gaze za levo i desno oko kako se infekcija ne bi nepotrebno širila s jednog na drugo mesto.

Jogurt

Jogurt je odličan prirodni saveznik u borbi protiv infekcija. Nanesite ga u vidu obloga i tako smanjite crvenilo ovog područja.

Limunov sok

Razredite limunov sok u vodi, i čistom vatom natapkajte kapak upaljenog oka. Ova taktika bi trebalo da smanji natečenost oka usled infekcije.

Beli luk

Zasecite čen belog luka nožićem, pa vatu umočite u sok koji će iskapljati iz ploda ovog prirodnog antibiotika, i njom nežno natapkajte kapak upaljenog oka. Mogli biste da osetite peckanje jer beli luk ima jako dejstvo na osetljivu kožu.