Ove stvari NIKAKO ne smete da radite svojoj vagini

Vagina Žena
Foter/zio Hack / photo on flickr

Stručnjaci imaju odličan odgovor zašto neke stvari ne bi trebalo da radite s vašom vaginom.

 

1. Izlagati je pari

Glumica Gvinet Paltrou pohvalila se ovim tretmanima, kojima izlaže svoje međunožje, a među njima je i tzv. tikun spa. Tokom njega žena seda na mini presto, a zatim se pušta para, koja navodno čisti njenu matericu. Gvinet tvrdi kako to i uravnotežuje nivo ženskih hormona. No, stručnjaci tvrde kako to pruža dobar osećaj isključivo zbog toplote, kojom se povećava protok krvi u celom vaginalnom području, uključujući i klitoris, što uzbuđuje mnoge žene. Ako se previše približite pari, mogli biste da zadobijete opekotine. Osim toga, para povećava vlažnost, čime spomenuto područje postaje još osetljivije na razvoj gljivica i bakterija.

2. Sunčati je

Glumica Šajlin Vudli u jednom intervjuu je otkrila kako svojoj vagini voli da podari malo vitamina D sunčanjem, posebno kada je iscrpljena, jer joj to daje više energije. No, stručnjaci ponovo imaju odličan odgovor zašto to ne bi trebalo da radite. Naime, vaša vagina će dobiti jednaku količinu vitamina D, kao i da uzmete ovaj vitamin kao dodatak ishrani, a pritom nećete morati da izlažete svoje genitalije, s povećanim rizikom od raka kože, kao što je melanom.

3. Stavljati lepljive stvari u nju

Nije šala! Kandi Burus, iz rijaliti šoua “Real Housewives of Atlanta”, otkrila je kako voli tamo dole da stavlja šećer, kako bi zasladila ukus. No, to definitivno nije dobra ideja i sigurni smo da ne želite tamo dole da stavljate ništa što bi moglo ostati te tako narušiti ravnotežu bakterija i kiselina u vagini koja tako može da postane plodno tlo za infekcije, ako ne i nešto gore.

4. Ispirati je

Iako to već verovatno znate, nikada nije loše utvrditi gradivo: nema potrebe da ispirate svoju vaginu, jer ona je organ koji se sam čisti. Druga stvar, ispiranjem uznemiravate prirodnu ravnotežu vagine, što može dovesti do iritacije i vaginalnih infekcija.

5. Stavljati pirsing

Rizik od infekcija, ožiljci, bol… Da li da nabrajamo dalje? Iako neki stručnjaci tvrde kako on može biti vrlo siguran, ako se uradi kako treba, on je neregulisan u brojnim zemljama pa postoje velike šanse da bi nešto moglo da krene po zlu. Osim toga, iako se priča kako genitalni pirsing može povećati seksualno zadovoljstvo, isto tako može da izazove iritaciju i suze tokom takvih aktivnosti, a to je daleko od uživanja u seksu.loading...