Ovo je najnezdravija hrana na svetu, izbegavajte je!

Ovu hranu treba da zaobilazite u širokom luku!

Krofne

Krofne sa eurokremom zaista jesu jedna od najukusnijih stvari koje smo probali u životu, ali su potpuno nezdrave. Sadrže premnogo kalorija, masti i ugljenih hidrata. Još ako jedete kupovne krofne, zaboravljate na dodatne konzervanse, koje sadrže zbog produženog trajanja.

Žitarice sa šećerom

Želite siguran način da uništite svoje telo i spolja i iznutra? Onda vam trebaju žitarice sa visokim procentom šećera. Sadrže šećere i gluten, koji izazivaju česta zapaljenja. Ukoliko nastavite da ih jedete, upropastićete izgled vaše kože, a nije isključeno da ćete dobiti i upalu sluznice želuca, piše „stvarukusa”.

Čips

Čips je uglavnom pržen u trans mastima, koje mogu da povećaju nivo holesterola i rizik od bolesti srca. Korišćenje trans masti u proizvodnji hrane pomaže namirnicama da duže traju i da ostanu sveže duži period, a da pri tom stvaraju osećaj manje masne namirnice.

Pomfrit

Kao i čips, i pomfrit je često pržen u ulju i trans mastima. Sadrže veliki glikemijski indeks koji povećava nivo insulina, koji je podjednako loš za zdravlje, a i za vaš obim struka. Pomfrit, zajedno sa čipsom, sadrži akrilamid, poznatu kancerogenu supstanu, koja se formira kada je hrana pečena ili pržena na visokim temperaturama.

Hamburgeri

U hamburgerima, koji se prodaju u kioscima brze hrane, samo 2 do 14 procenta je sadržaj pravog mesa. Ostatak burgera se sastoji od vode, kostiju, hrskavice i drugih sadržaja. Oni takođe sadrže visok nivo zasićenih ili trans masti.

Kokice iz mikrotalasne

Kokice iz mikrotalasne sadrže kancerogene supstance. Hemikalije koje se dodaju kokicama, pa čak se nalaze i u samoj kesici, povezane su sa bolestima štitaste žlezde.

Margarin

Margarin se prodaje navodno bez holesterola, kao zdrava alternativa puteru, ali je krajni izvor masti, što zapravo podiže nivo holesterola i oštećuje zidove krvnih sudova.