Stari narodi poznavali su još jednu tajnu zdravlja i dugovečnosti – urinoterapiju.

Savremeno društvo je nažalost društvo bolesti. Živimo u svetu, u kojem je zaboravljen prirodni način života. Živi se stresno i ubrzano, tako da i sami, kad osetimo umor i klonulost, često pribegavamo „čarobnom farmaceutskom štapiću” u vidu tablete, umesto da sebi pripravimo zdrav, energetski bogat i kvalitetan obrok koji će nam povratiti izgubljenu ravnotežu, piše „alternativa-za-vas.com”.

Naše telo nam uvek šalje signale da nešto nije u redu, ali smo u silini mahnitog trčanja za uspehom, novcem, karijerom zaboravili da ga osluškujemo. Oni razboritiji pokušaće svoje telo i um da vrate u stanje prirodne ravnoteže, menjajući pogled na svet i životne navike, jer postoji puno dokumentovanih slučajeva isceljenja prirodnim putem.

Stari narodi poznavali su još jednu tajnu zdravlja i dugovečnosti – urinoterapiju.

Stotinama godina stara urinoterapija počela je da se otkriva i u našoj zemlji, najprije zahvaljujući knjizi “Isceljivanje urinom” autorki Ingeborg Allmann i Ulrike Kohrs-Gerlach, objavljenoj 2007, nakon koje je usledilo još nekoliko prevedenih naslova. Spomenute autorke iznose podatak o 2000 poznatih supstanci – proteina, enzima, hormona i minerala – u sastavu urina, pretpostavljajući da ih je još toliko nepoznatih ili se tek otkrivaju.

Kako se primenjuje urinoterapija?

Urin se može koristiti na nekoliko načina, uz napomenu svih autora da se koristi samo srednji mlaz, koji je sterilan i čist, dok su u početnom i završnom mlazu sadržane štetne materije.

1. Masiranje tela urinom

Autori se slažu da je najbolje masirati telo 75 minuta do 2 sata urinom koji je star 3 – 7 dana. Na ovaj način urin se brzo apsorbuje kroz kožu i kroz nju izbacuje otrove iz tela. Masiranje treba sprovoditi svakodnevno i kroz dovoljno dug period, dok telo ne prestane da izbacuje nečistoće. Ne treba se obeshrabriti ako reakcija bude burna, jer je to prirodan proces. Kod tvrdokornijih bolesti potrebno je sprovoditi post na vodi i urinu.

2. Post na urinu i vodi

Autori ga preporučuju kod ozbiljnih i hroničnih bolesti. Pije se urin izlučen tokom čitavog dana i noći, ili se kombinuje dnevni za piće, a noćni za masažu. Telesne reakcije mogu biti povraćanje, proliv i promene na koži, dok telo ne izbaci sve otrove. Nakon posta na urinu i vodi potrebno je postupno prelaziti na zdravu ishranu, uzimanjem malih količina prirodno ceđenih sokova.

Dok traje post, urin hrani telo potrebnim hranljivim materijama, što dokazuju mnogi slučajevi ljudi koji su preživeli doživevši brodolome, ostajući bez hrane i vode.

3. Obloge od urina
Obloge se stavljaju na opekotine, rane ili čireve. Obloga stalno treba da bude vlažna.

4. Urin u obliku kapi
Ako se urin kapa u nos, gotovo trenutno odčepljuje nosne kanale i omogućuje normalno disanje. Urin možete takođe da kapate u uši i oči.

5. Grgutanje urina u usnoj šupljini
Pomaže kod grlobolje i kod bolesti zuba, prilikom čega nakon nekoliko minuta prestaje zubobolja.

Urinoterapija u budućnosti

Savremeni mediji sve češće nas izveštavaju o preživljavanjima pojedinaca bez hrane i vode, zahvaljujući ispijanju vlastitog urina. Dovoljno je prisetiti se vesti o preživljavanju Bolivijca Minora Vidala na urinu i vodi u prašumi nakon avionske nesreće, objavljene u svim medijima u septembru 2011, ili slučaja dvojice Kineza koji su u avgustu 2007. preživeli jedući ugalj i pijući urin zatrpani u rudniku.

Na tragu tradicionalne ajurvedske medicine, indijski farmakolozi objavili su vest o leku na bazi kravljeg urina i biljaka, koji navodno leči rak.

Sve ovo ide u prilog činjenici da se urin više ne smatra nečim prljavim i štetnim, te da bi se mogao početi masovno upotrebljavati u terapeutske svrhe.loading...