Trudite se da očuvate njihovu belinu, a zapravo time dobijate suprotan efekat. Ukoliko i vi to radite trebalo bi da odmah prestanete sa tim.

 

Nekad se dogodi da vam nešto što činite s najboljom namerom zapravo šteti, a jedna takva situacija događa se i kod pranja zuba. Trudite se da oni budu što belji, a jednom jedinom greškom smanjujete dejstvo koje pasta ima na njih.

Stomatolozi upozoravaju šta nikako ne biste smeli da radite dok perete zube jer tako uništavate dobro dejstvo paste za zube.

Prečvrsto i prekratko pranje zuba su neke su od najčešćih grešaka koje radite tokom pranja zuba, ali stomatolozi upozoravaju da postoji jedna, još veća greška koju morate odmah prestati da radite jer umanjuje, pa čak i uništava efekat paste.

Mnogi ljudi odmah nakon pranja zuba ispiraju usta vodicom za usta s namerom da još bolje očiste i dezinfikuju usnu duplju, ali time zapravo dobijaju suprotan efekt.

To se događa jer vodica za usta ispere sve sastojke paste koji su bitni za očuvanje zdravlja i beline zuba. Zbog toga bi vodica za usta trebalo da se koristi najmanje sat vremena nakon pranja zuba. Ovako raspoređeno zube ne čistite dva puta dnevno već četiri.loading...