Ako vam je neophodno da u ekspresnom roku izgubite par kilograma viška, a želite da se zdravo hranite ovo je prava dijeta. Kilograme nećete vratiti, obećavaju njeni tvorci, i neće biti loših efekata na psiho-fizičko zdravlje.

 

Dijeta traje 10 dana i ni dan više. Ono što je najbolje, sami pravite plan obroka i prilagođavate ga svojim željama i potrebama. Vežbajte jer ćete jedino takoda se rešite suvišnih masnoća. Važno je da se dobro oznojite, bilo to trčanjem, brzim hodanjem ili vožnjom bicikla.

Takođe, važno je da tokom dijete vežbate, jer bez fizičkih aktivnosti neće biti rezultata. Jedite različito voće, jer svako od tog voća sadrži određene sastojke koji su potrebni vašem organizmu za normalno funkcionisanje. Isto važi i za povrće, kuvano ili dinstano- neke vrste povrća su dobri antioksidansi, druge su dobre zbog vlakana koja pomažu probavu, treće zbog vitamina i minerala.

Neko će vam povrće tako pomoći u gubitku kilograma, neke da vam koža ne izgubi boju i tonus, odnosno čak će vam pomoći da vratite izgubljeni sjaj.

Neka dominira šargarepa, zelena salata, paradajz, jedite što šarenije. Na vašem dijetalnom meniju može biti i supa od povrća. Što se tiče voća, jedite ga mnogo, a za ovu dijetu najbolje voće su papaja, jabuke, jagode, grejp i maline.

Ove voćke ne samo da će vam pomoći u sagorevanju masnoća, nego ćete od njih dobiti neophodne vitamine. Takođe, umesto voća i povrća možete pojesti jogurt sa prirodnim muslijem.

Tokom dijete moraćete da zaboravite na hleb, meso, sir, testeninu, slatkiše. To što će vam voće i povrće pomoći u gubitku kilograma, ne znači da smete da ga jedete svakih sat vremena u neograničenim količinama.

Na dan morate da imate četiri glavna obroka – doručak, ručak, užina i večera. Za svaki obrok pojedite šoljicu (od 2 dcl) svežeg povrća i jednu šoljicu voća. Umesto supe, možete pojesti ukusnu mešanu salatu od povrća. Začinite je limunom, nikako prelivima.

Doručak: 1 šoljica iseckanog voća, 1 šoljica soka od paradajza ili jedna čaša jogurta

Ručak: 1 šoljica supe od povrća ili činija zelene salate, šoljica iseckanog voća

Užina: šoljica iseckanog voća

Večera: Salata od povrća – krastavac, šargarepa, kupus, brokoli, paradajz, zelena salata, šoljica supe od zelja, šoljica iseckanog voćaloading...