Pet namirnica uz koje ćete lako da smršate

Voće
Pixabay.com

Ovih pet namirnica pospešuju izbacivanje toksina iz organizma i povoljno utiču na orgnizam, tokom dijete. One će vam pomoći da dovedete vašu liniju u red.

 

Cimet

Pomaže kontroli šećera u krvi, zbog čega se smanjuje stalan osećaj gladi. Što nivo šećera brže radte, to se brže i spušta zbog čega se javlja glad.

Bobičasto voće

Ono obiluje polifenolima, supstancom koja štiti srce, a ujedno i smanjuju rizik od nakupljanje masnih naslaga. Posebno je delotvorno na naslege na bokovima i nogama.

Đumbir

Osim što ublažava mučninu posle prejedanja, đumbir deluje protivupalno, reguliše nivo šećera u krvi i smanjuje osećaj gladi. On, također, podstiče sagorevanje kalorija i blagotvorno deluje na probavni trakt.

Zeleni čaj

Vruća voda povećava sitost, a zeleni čaj nivo hormona kolecistokinina, zaduženog za regulaciju apetita. Ovaj čaj je odličan izbor za sve koji žele da smršaju pošto ubrzava sagorevanje masti. Preporučljivo je piti najmanje dve šoljice ovog napitka na dan.

Ljute papričice

Bogate su kapsaicinom koji ubrzava rad metabolizma bolje od bilo kojeg drugog začina, pošto aktivira i hormone stresa. Aktivira se simpatički nervni sistem i u telo pušta katekolamine – hormone koji pospešuju sagorevanje masti. To znači da organizam, već 20 minuta nakon unosa ljutih papričica, masti pretvara u gorivo.