PRAVO IZ KUĆNIH “APOTEKA” NAŠIH BAKA! Pet narodnih lekova koji će vam rešiti SVE PROBLEME SA KOŽOM

Porodica
Wikipedia

Bilo da je reč o modricama, bubuljicama ili neem ozbiljnijem, svi znamo koliko problemi sa kožom mogu da budu naporni. Srećom, postoje rešenja za ove probleme! Predstavljamo vam narodne lekove koje su koristili naši preci.

 

Ponekad se najjednostavnijim stvarima mogu izlečiti posekotine i površinska oboljenja kože. Sa samo pet prirodnih sastojaka možete se otarasiti ispucalih kapilara, modrica i fleka.

Narodna medicina ima rešenje za skoro sve, a isprobale su je, usavršile i dogradile generacije naših predaka! Zato sa sigurnošću možemo da vam kažemo – recepti koje vam ovde predstavljamo oprobano deluju! 

Gnojne rane i trn

Zeleni paradajz (može i zreo, ali je zeleni delotvorniji) staviljate na mesto iz koga ne može da se izvuče trn ili gnoj. Oblogu držite preko noći i paradajz će izvući sav gnoj, a trn će sam ispasti.

Gljivične infekcije

Čaj od kantariona će vas pročistiti i pomoći vam da se rešite gljivičnih infekcija. Mesta na koži kao i obolelu sluzokožu ispirajte ovim čajem nekoliko puta dnevno 

Kantarionovo ulje je još jedan dar prirode, koji naročito pomaže koži. Ovaj eliksir odličan je kod ubrzavanja zarastanje površinskih rana i opekotina.

Modrice 

Verovali ili ne, kada vam se prilikom jakog udarca bilo gde na telu pojavi podliv i modrica samo iseckajte svež peršun i stavite ga na gazu, a zatim tu oblogu na bolno mesto. Bol će prestati, a modrica se vidno smanjiti već posle prvih nekoliko sati sa oblogom. Za potpuni nestanak modrice metod ponavljajte 2-3 dana.

Bore i fleke na koži 

Med je još u drevnoj egipatskoj civilizaciji smatran eliksirom mladosti i vitalnosti. Zato se jeo sam ili u poslasticama, i koristio u spravljanju šminke i sredstava za hlađenje koje su najviše koristili plemići i bogati Egipćani.

Ljudi koji svaki da jedu med imaju bolju krvnu sliku i vitalniji organizam u celosti. Međutim, ono što se kod njih posebno ističe je elastična koža i mladolik izgled. Stoga lice ili mesto koje hoćete da opravite, namažite medom u kombinaciji sa mlekom i cimetom, i bore i fleke će početi vidno da se smanjuju. Med se možete mazati i na ispucale kapilare. 

Akne i bubuljice

Bilo da ste tinejdžer kome hormoni ne daju mira ili nikako da se rešite problema sa aknama i bubuljicama, rešenje za vas je beli luk! Potreban vam je sok iz ove biljke, pa je najbolje zgnječiti 2-3 čena i tako dobijenu smesu staviti na problematičan deo. Rezultati će biti vidljivi uskoro, a otok i crvenilo oko bubuljica će splasnuti momentalno.