Pijte čajeve i tokom leta, bolje će vas rashalditi

Promenljivo vreme je pogubno za naš organizam, drastičan skok i pad telesne temperature loše utiče na naše zdravlje. Predsatvlajmo vam mešavinu bilja koje će vas rashladiti bolje nego gazirana pića ili zaslađeni sokovi.

Promenljivo vreme, visoke temperature, red kiše, red sunca, retko kome prija. Iako se osvežavate svežim voćem, laganim salatama, vodom, probajte i neke čajeve, sigurno će vam više prijati nego gazirana pića i gotovi sokovi puni šećera, koji više škode nego što koriste. Ali, čajeve ne rashlađujte kockama leda ili u frižideru, zato što se telo sporije adaptira na visoke temperature kada pijemo hladne napitke, pišu Novosti.
– Da biste se zaštitili od insekata, opekotina od sunca, kao i od gljivičnih infekcija, preporučujemo vam čaj od nevena, u koji po želji možete da dodate i malo nane i bosiljka umesto šećera.
– Šoljica čaja od lipe dnevno, delovaće blagotvorno na vaš nervni sistem, smanjiće stres i nesanicu. Ali, nemojte da mu dodajete kocke leda, već ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, i po želji zasladite medom.
– Čaj od nane rashladiće vas bolje od bilo kog ledenog pića, posebno ako mu dodate svež sok od isceđenog limuna. Osim antiseptičnog delovanja, ova biljka ublažava želudačne tegobe i blagotovorno deluje na disajne puteva.