Pijte OVAJ napitak svakog dana i posmatrajte šta vam se dešava sa kožom

Limunada
Foter / Adventures of Pam & Frank / photo on flickr

Ako vam je ovo letnje vreme isušilo kožu, postoji samo jedan način da je vratite u prvobitno stanje. Sve što bi trebalo da uradite jeste da napravite savršeni napitak koji će vas doslovno preporoditi. Vaša koža postaće vlažna, glatka i elastična, baš kao nekad. Probajte!

 

Sastojci:

– 1l vode

– 4 kesice zelenog čaja – sadrži antioksidanse koji sprečavaju srčana oboljenja i inflamaciju organizma.

– šaka listića mente – osvežavajući efekat mente pomaže u smanjenju crvenila kože i smanjenju telesne temperature. Dermatolozi takođe savetuju da se menta koristi kao aromaterapijski lek za smanjenje akni i ekcema na kožu.

– 15 grama iseckanog đumbira – đumbir ima anti inflamatorna svojstva koja pomažu iritiranoj koži da se vrati u normalnoj stanje. Takođe, koren đumbira može da pomogne kod stomačnih tegoba.

– 80ml svežeg limunovog soka – limun je bogat vitaminom C, koenzimom koji organizam koristi da bi proizvodio kolagen, a koji pomaže u održavanju kože zdravom. Takođe, ovaj vitamin je čuven po jačanju imuniteta.

Priprema:

Prokuvajte pola litra vode, smanjite temperaturu i dodajte kesice čaja, mentu i đumbir i ostavite 30 minuta na laganoj vatri.

Prespite u bokal, dodajte limunov sok i ostatak vode.

Stavite u frižider i rashladite napitak.

Možete dekorisati kriškama limuna i ledom.loading...