Proleće je stiglo, a sa njim i komarci. Kako biste smanjili natečenost i upalu koja nastaje na koži nakon uboda, savetujemo da se poslužite ovim prirodnim sredstvima.

 

U nastavaku vam vam pet prirodnih sredstava.

Led

Jedan od najbolnijih delova nakon ujeda komarca je upala koja se javlja na mestu ugriza. Baš kao i kod alergijskih reakcija, led može da umanji crvenilo i natečenost kože. Nemojte nikad diretno stavljati led na kožu jer je tako možete oštetiti. Umesto toga, zavijte je u komad tanke tkanine i pritisnite jako na mestu gde vas je ujeo.

 

Med

Najbolje je da ga ne nosite napolju, jer ćete privući još više insekata na sebe, ali med vam može pomoći da smirite ugriz. Razlog je jer je med ima naitbakterijska i antiupalna svojstva. Samo malo med aplicirajte na kožu i videćete kako se ona smiruje.

Soda bikarbona

Već su poznata neverovatni načini primene sode bikarbone, a ovog puta je možete koristiti za tremtna kože. Jednostavno pomešajte kašiku sode bikarbone sa malo vode, da dobijete pastu, a zatim je nanesite u tankom sloju na kožu.

 

Crni luk

Još jedan sastojak koji ima svaka kuhinja vam takođe može pomoći u borbi sa ujedom komarca. Luk ima antimikotsko dejstvo, te sprečava rizik od nastanka infekcije. Iscedite samo malo soka iz luka i njime premažite mesto uboda ili isecite parče i stavite direktno na kožu na kojoj treba da ostane nekoliko minuta.

 

Pasta za zube

Ne samo da će održavati vaše zube čistim i belim, već pasta za zube može da se bori sa upalama koje nastaju nakon ujeda ovog insekta. Dva satojka koja se nalaze u pasti, mentol i soda bikarbona mogu da smanje upalu i bol. Jednostavno nanesite tanak sloj na kožu i ostavite da se osuši, a na kraju isperite hladnom vodom.loading...