Pobedite neprijatan miris nogu: Sprečite pojavu gljivica koje uzrokuju smrad

Specijalni kozmetički proizvodi pomoći će vam da se u svakoj vrsti obuće osećate prijatnije. Osim aluminijumskih soli, ovi preparati sadrže i sastojke za dezinfekciju, osvežavajućeg efekta.

Problem sa znojenjem stopala muči većinu muškaraca tokom leta, a posebno one koji više nose sportsku obuću. Bakterije koje pritom nastaju i šire neprijatne mirise, veći su problem od znoja. Da bi se to sprečilo neophodno je povesti posebnu brigu o stopalima. Specijalni kozmetički proizvodi pomoći će vam da se u svakoj vrsti obuće osećate prijatnije. Osim aluminijumskih soli, ovi preparati sadrže i sastojke za dezinfekciju, osvežavajućeg efekta. Proizvode se u raznim oblicima, pišu „Novosti”.

Kreme se posebno preporučuju za osetljiva stopala podložna znojenju, a njihov efekat može se pojačati masažom.

Gelove većina koristi zato što se lako nanose i brzo osvežavaju, ali se ne preporučuju onima koji imaju previše suvu kožu.

Puderi su dobri zato što osim na stopala mogu da se koriste i za obuću ili na čarape i samim tim je njihov efekat duži.

Losioni i balzami ne sadrže masne sastojke i lako se koriste, ali osobe koje imaju osetljiva stopala, trebalo bi da ih izbegavaju, jer mogu da prouzrokuju iritacije i isušivanje kože.

Saveti:

– Kada nanosite preparate protiv znojenja, stopala treba da vam budu čista i suva – pogotovo deo između prstiju, jer se na vlažnoj koži gljivice lako razmnožavaju.

– Izbegavajte obuću sa sintetičkom postavom.

– Nosite isključivo pamučne čarape.

– Leti više šetajte u papučama i sandalama.